Назвали найвищі зарплати в українському IT – Forbes

29 дек, 15:15

Український Forbes зібрав інформацію про те, яких топменеджерів шукають українські IT-компанії та скільки вони заробляють.

Так, щомісячна зарплата топменеджерів найвищого рівня може доходити до $30 000. Їх хантять кожні три-п'ять років. І щоразу їхня оплата праці зростає на 10–30%. Таких фахівців часто готові брати після першої співбесіди-знайомства. Але підгадати потрібний момент, щоб схантити таких, окреме мистецтво, за яке клієнти готові платити до 30% річної заробітної плати зовнішнім рекрутерам.

Ще один тип – кандидати, які до 10 років займають С-level позиції з винагородою $6000-10 000 (з бонусами і без), проте постійно в пошуку цікавіших пропозицій. Таких більшість, але найчастіше вони не проходять первинні скринінги через софт-скіл і недостатню увагу до саморозвитку.

Найменше заробляють ті, хто по 10–20 років обіймають управлінську позицію та отримують невисоку за ринковими мірками заробітну плату, але не готові до змін та вибирають стабільність. Це висококваліфіковані фахівці, але без навичок проходження співбесід та продажу себе. Дуже часто без розмовної англійської. В Україні можна зустріти в IT таких з окладом $2500 та без бонусної складової. У середньому оклади таких менеджерів – близько $4000.

2021 року рівні зарплат для топменеджерів нетехнічного профілю (CEO, COO) у більшості ніш залишилися майже такими, як на початку 2020 року. Водночас зарплати технічного C-level (CTO, CIO, CNO тощо) зросли на 20%. Ніші gambling та gaming мають найвищі середні рівні зарплат, але вони цікаві не всім кандидатам. "Гарячі" ніші (blockchain, embedded, cybersecurity) демонструють стрімке зростання рівнів зарплат і найбільше страждають від відсутності кандидатів із належним рівнем експертизи.

За інформацією видання, зростають вимоги до софт-скілів топменеджерів. Більшість відмов кандидатам з боку іноземних компаній пов'язані саме з цим пунктом.

Ольга Лицкевич

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/518027.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua