Міненерго до кінця року перерахує на зарплати шахтарям ще 90 млн грн

17 дек, 10:00

На зарплати працівникам державним вугледобувним підприємствам у поточному році було спрямовано близько 6,5 млрд грн, передбачених у бюджеті, плюс забезпечені додаткові надходження, 90 млн грн з яких надійдуть найближчим часом.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

«На поточну дату Міненерго забезпечило виплати держпідтримки шахтарям із коштів, передбачених у бюджеті на поточний рік у повному обсязі, зокрема на зарплати спрямовано близько 6,5 млрд грн. Паралельно з цим ми напрацювали протягом року і працюємо зараз над виділенням додаткових коштів з метою скорочення цієї заборгованості», — сказав Галущенко під час засідання уряду в середу.

Він нагадав, що восени поточного року з держбюджету було додатково виділено, зокрема, близько 1 млрд грн, що надійшли на шахти двома траншами по 700 млн грн і 300 млн грн в листопаді і грудні відповідно. До цього за рахунок економії коштів за іншими статтями було спрямовано 390 млн грн.

«Ми також знайшли можливість направити на зарплати шахтарям до кінця року ще 90 млн грн за рахунок перерозподілу за іншими статтями. Вони будуть перераховані найближчим часом», — запевнив міністр.

При цьому він уточнив, що за результатами переговорів з ПАТ «Центренерго» вчора вугледобувним підприємствам генкомпанія перерахувала близько 370 млн грн.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зі свого боку попросив главу Міненерго забезпечити контроль за виділенням коштів, що надходять шахтам, саме на зарплати гірникам.

Як повідомлялося, ПАТ «Центренерго» за домовленістю з Міненерго в грудні планує перерахувати близько 700 млн грн державним вугледобувним підприємствам в якості авансу, які повинні бути спрямовані на виплату заробітних плат шахтарям.

Міненерго закликало профспілки гірників долучитися до контролю за виконанням керівництвом шахт принципу 80/20, згідно з яким, за рішенням уряду, 80% всіх отриманих коштів повинні йти на заробітні плати.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/517302.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua