В Україні посилять відповідальність за порушення у містобудуванні

15 дек, 18:00

Верховна рада схвалила у першому читанні законопроект № 5877 щодо посилення відповідальності за порушення у сфері містобудівної діяльності. Відповідне рішення підтримали 236 народних депутатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання парламенту.

Згідно з документом, метою цього законопроекту є врівноваження дерегуляційних заходів, передбачених проектом закону, в частині актуалізації складу злочинів за правопорушення у сфері містобудування, а також збільшення відповідальності за злочини, передбачені відповідними кодексами.

Так, у випадку незаконного будівництва законопроектом вводиться тимчасовий арешт об’єктів, аби унеможливити їх використання.

Проектом закону також пропонується вдосконалити норми щодо відповідальності за підробку документів і внесення сфальшованих відомостей до електронної системи та посилити відповідальність за самовільне зайняття земельної ділянки і самочинне будівництво.

Нагадаємо, законопроект №5655 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності" запускає реформу містобудування та роботу Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ).

МАРІЯ КУЧЕРЯВЕЦЬ

Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/517226.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua