У Києві знизили тарифи на опалення для деяких категорій населення

06 дек, 09:45

Київська міська рада знизила вартість опалення для мешканців багатоквартирних будинків, які досі не уклали договір про надання комунальних послуг. Йдеться про 462 будинки. Finance.ua як портал, що дбає про ваші доходи, дізнався про нові тарифи.

Як повідомляє пресслужба Київської міської держадміністрації, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», за рішенням співвласників багатоквартирного будинку з виконавцем відповідної комунальної послуги укладається договір про надання комунальних послуг.

До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.

«Проте наразі в Києві налічується 462 будинки, де ще не відбулися зміни в частині обрання співвласниками договірних моделей за кожним видом комунальних послуг. Мешканців цих будинків неможливо у стислі терміни перевести на індивідуальні або колективні договори про надання комунальних послуг, оскільки у КП «Київтеплоенерго» не надійшло необхідної інформації з метою проведення коректних нарахувань», – розповів заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Як зміняться тарифи для таких будинків. В зазначених вище житлових будинках теплопостачання здійснюється на підставі договорів про постачання теплової енергії у розмірі від 2099,52 грн до 2381,54 грн із ПДВ залежно від витрат на утримання та ремонт центральних або індивідуальних теплових пунктів.

«Ця вартість на теплопостачання є непосильною для деяких представників територіальної громади, тому депутатським корпусом прийнято рішення щодо включення додаткових категорій багатоквартирних будинків до переліку споживачів, для яких протягом опалювального періоду 2021-2022 року КП «Київтеплоенерго» застосовуватиме тариф на теплову енергію, який застосовувався у минулому році», – наголосив Бондаренко.

З міського бюджету буде компенсовано завдані збитки КП «Київтеплоенерго».

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/516503.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua