Блінкен: НАТО готове направити додаткові війська на свій східний фланг

02 дек, 15:30

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що НАТО планує посилити свої позиції на східному фланзі через агресивну політику Росії. Про це Блінкен сказав на пресконференції в Ризі після зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО.

"З огляду на можливу російську агресію НАТО готовий спрямувати додаткові сили на східний фланг", – сказав держсекретар США.

Блінкен закликав Кремль відмовитися від своїх зусиль щодо дестабілізації України і заявив, що інакше Росія отримає рішучу відповідь, серед іншого за допомогою низки високоефективних економічних заходів, від яких США утримувалися в минулому.

"Ми не знаємо, чи ухвалив президент Путін рішення про вторгнення. Але ми знаємо, що він забезпечує собі можливість вторгнутися в найкоротші терміни, якщо він ухвалить таке рішення. Тому, незважаючи на невизначеність щодо намірів та термінів, ми маємо підготуватися до всіх непередбачених обставин, – заявив Блінкен. – Якщо Росія піде шляхом конфронтації проти України, ми ясно дали зрозуміти, що відповімо рішуче, серед іншого за допомогою низки високоефективних економічних заходів, від яких ми утримувалися в минулому".

Блінкен зазначив, що світ уже бачив, як Росія значно збільшувала чисельність військ уздовж українського кордону та посилювала дезінформацію, називаючи Україну "агресором", щоб виправдати вторгнення на її територію.

"Ми вже бачили цей сценарій у 2014 році, коли Росія вторглася в Україну, – сказав Блінкен. – Тоді, як і зараз, вони посилили дезінформацію про те, що Україна є "агресором" для виправдання своїх заздалегідь спланованих військових дій".

Наталия Медведева

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/516406.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua