Столтенберг: НАТО може швидко розгорнути у Латвії 40 000 військових у разі потреби

30 ноя, 13:45

НАТО у короткий термін може розмістити у Латвії 40 000 військових у разі потреби. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції з президентом Латвії Егілсом Левітсом.

Столтенберга запитали, чи може НАТО збільшити свою присутність у Литві у зв'язку з напруженою ситуацією на кордоні з Білоруссю.

Генсек Альянсу відповів, що НАТО із 2014 року значно розширило присутність у регіоні після початку агресії Росії проти України. За його словами, фактично було реалізовано найбільше посилення колективної оборони з часів холодної війни – у трьох країнах Балтії та Польщі знаходяться чотири бойових групи.

"Ми потроїли чисельність сил реагування НАТО до понад 40 000 військовослужбовців, за необхідності вони можуть бути розгорнуті в короткі терміни", – сказав Столтенберг.

Генсек зазначив, що Альянс проводить більше навчань та посилює співпрацю, щоб захищати від потенційних загроз усіх союзників, але особливо – східний фланг НАТО, зокрема країни Балтії. Він додав, що НАТО постійно оцінює, чи потрібне коригування військової присутності блоку.

Марк Сировой

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/516262.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua