Ще в чотирьох дітей на Закарпатті виявили вірус поліомієліту: усі вони не були щеплені

04 ноя, 13:15

Ще у чотирьох дітей на Закарпатті виявили поліомієліт. Усі вони не мали планових щеплень від поліовірусу, повідомила у коментарі ВВС Україна головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик.

За її словами, йдеться про два різні осередки. Один із них пов'язаний із недавнім спалахом хвороби на Рівненщині.

Перший випадок інфікування, як повідомлялося раніше, було зафіксовано у 12-річної дівчинки із Тячівського району Закарпатської області. У неї паралізувало ногу.

За словами директорки Закарпатської обласної дитячої лікарні Магдалини Семеняк, для відновлення втраченої нейропрохідності знадобиться рік чи півтора активної роботи.

Біологічні зразки відібрали у двох інших дітей із цієї сім'ї. У них поліовірус не підтвердився.

Проте мати дітей, яка раніше категорично відмовлялася вакцинувати їх від поліовірусу, зараз змінила свою думку та дала дозвіл на щеплення.

Цей випадок поліомієліту не пов'язаний із розслідуванням випадку на Рівненщині. Однак під час розслідування було виявлено інший осередок. Тимчик відмовилася називати його локалізацію з етичних міркувань.

У чотирьох дітей, які мали контакти з інфікованою дитиною із Рівненської області, підтвердили поліовірус ІІ типу. Як саме контактували діти, медики не повідомляють.

За інформацією Тимчик, за медичною допомогою батьки дітей не зверталися, поки вони знаходяться вдома під контролем сімейного лікаря та наглядом батьків.

Жодна із цих дітей, так само як і в першому випадку, не мала щеплення від поліомієліту.

Відмінність цього випадку полягає в тому, що від вакцинації батьки відмовляються за релігійними переконаннями.

Вадим Ребрина

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/514757.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua