Понад 1200 мешканців Харківщини пройшли навчання за унікальними курсами Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

27 окт, 15:02

Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (далі – ХЦПТО ДСЗ) ефективно співпрацює з громадами регіону у частині навчання окремих категорій дорослого населення: людей з інвалідністю, колишніх атовців, осіб літнього віку, а також різних професійних груп: учителів, працівників культури та органів місцевого самоврядування, голів вуличних комітетів, старост, працівників комунальних установ та ін.

За словами директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненка, під індивідуальне замовлення роботодавця або громади розробляється унікальний навчальний курс, що враховує особливості й потреби цільової групи. Навчання здійснюється на базі ХЦПТО ДСЗ та у дистанційному форматі. Наразі слухачами таких курсів стали понад 1200 осіб.

Так, нещодавно освітяни із Кегичівщини, Сахновщини, Дергачівщини підвищили кваліфікацію за напрямом: «Створення персонального інформаційно-освітнього простору сучасного педагога» й опанували навички роботи на платформі Zoom. У Валках вже 2 групи людей літнього віку та осіб з інвалідністю завершили навчання комп’ютерної грамотності.

Наразі затребуваною і перспективною вбачається проведення курсів за напрямом інклюзивного навчання та проведення профорієнтаційної роботи для вчителів.

Після закінчення навчання слухачі отримують сертифікат про підвищення кваліфікації.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/514284.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua