В Україні запустили реєстр засуджених за сексуальні злочини проти дітей – Мін'юст

27 окт, 14:30

В Україні запустили реєстр людей, засуджених за сексуальні злочини проти дітей. Про це повідомила пресслужба Мін'юсту та заступниця міністра юстиції Олена Висоцька в ефірі каналу Україна 24.

Як зазначається, реєстр запущено в тестовому режимі, до нього внесено дані про 171 особу, яка була притягнута до відповідальності та відбуває покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх.

У міністерстві пояснюють, що реєстр наповнює Мін'юст разом з органами прокуратури та суду, щоб навіть після відбуття покарання інформація про таких засуджених зберігалася у цій базі. За словами Висоцької, під час створення реєстру було враховано досвід США, Канади, Норвегії та більшості країн Європи.

"Природа цього реєстру – убезпечити, наприклад, навчальні, лікувальні заклади чи інших людей, які працюють із групами дитячих колективів, від того, щоб взяти таку людину на працю", – пояснила Висоцька, відповівши на уточнююче питання, що людина з реєстру може ставати нардепом.

За словами заступниці міністра, впровадження реєстру є одним з елементів цифровізації. Повноцінно користуватись ним можна буде з часом – коли він буде абсолютно наповненим.

Чиновниця зазначила, що зараз є нормативні перепони для заповнення реєстру. Наприклад, каже вона, Мін'юст не може внести до реєстру засудженого, доки суд не ухвалить рішення, яке прямо передбачає внесення до реєстру.

За її словами, суд у більшості випадків не має підстав, щоб відмовити у включенні до реєстру засудженого за відповідними статтями. Але через таку норму внесення до реєстру не відбувається автоматично.

Марк Сировой

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/514256.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua