У Польщі планують удвічі збільшити армію через загрози з боку Росії та Білорусі

27 окт, 13:30

Лідер керуючої партії Польщі Право та справедливість Ярослав Качинський представив учора, 26 жовтня, плани щодо оборонного законопроєкту, який передбачає збільшення польської армії вдвічі. Ініціатива викликана міграційним тиском із боку Білорусі та діями Росії, повідомляє AP.

Качинський, який обіймає посаду віцепрем'єра і є найвпливовішим політиком у Польщі, впевнений, що законопроєкт про радикальне посилення армії необхідний через погіршення міжнародної ситуації та геополітичного становища країни. Як приклади він навів "імперські амбіції" Росії та гібридну війну, яку веде Білорусь проти Польщі та інших країн Євросоюзу, використовуючи мігрантів.

За словами Качинського, розташована на східному фланзі Євросоюзу і НАТО Польща повинна мати серйозні сили стримування та здатність захищатися протягом тривалого часу поодинці, оскільки для реалізації рішень НАТО потрібен час.

План, представлений Качинським та міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком, передбачає збільшення оборонного бюджету країни та зростання чисельності збройних сил як мінімум до 250 000 солдатів та 50 000 резервістів. Водночас відновлення призовної служби не планується.

Опозиція критикує запропонований законопроєкт, вважаючи, що саме Право та справедливість відповідальна за ослаблення збройних сил.

Запропонований законопроєкт має бути схвалений парламентом та президентом Польщі.

Денис Юдин

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/514252.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua