МОЗ опублікував технологічні карти для страв, що готуватимуть дітям у школах

27 окт, 13:15

У вільному доступі з’явилися технологічні карти для страв, які будь-яка школа може використовувати під час складання оновленого шкільного меню, пише пресслужба МОЗ.

"Найбільший плюс – те, що їх не потрібно повторно погоджувати. Страви та вироби з технологічних карт можна вносити до будь-якого сезонного меню, зокрема і зимового", – повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Над наповненням матеріалів працював Євген Клопотенко з командою соціального проєкту з покращення культури харчування Cult Food, додають у пресслужбі відомства.

Шаблон технологічних карт розробляли спеціалісти Національного інституту харчових технологій.

Повідомляється, що усі технологічні карти пройшли експертизу в Державній установі "Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України", а Держпродспоживслужба видала на них висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

В документах наведено всі необхідні розрахунки (брутто/нетто, енергетична цінність тощо), зазначені процеси приготування та температурні режими. Також є технологічні карти на безглютенові страви та інструкції, як таку їжу готувати, пише пресслужба.

Ірина Петренко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/514251.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua