Промвиробництво зросло на 1,4% з початку року

26 окт, 16:00

За підсумками січня-вересня 2021 року промвиробництво в Україні зросло на 1,4%, свідчать дані Державної служби статистики, передає Мінекономіки.

У переробній промисловості зростання склало 1,6%, добувній – 1,2%, постачання електроенергії, газу та кондиційованого повітря – 1,2%.

"Сприятлива кон'юнктура на зовнішніх ринках продовжує впливати на зростання промвиробництва в окремих галузях. Зокрема, у вересні спостерігалося зростання у добувній промисловості. Також ми бачимо зростання в інвестиційно-спрямованих видах діяльності, що свідчить про активізацію реалізації підприємствами інвестиційних проєктів", – заявив перший заступник міністра економіки України Володимир Гринюк.

За даними Держстату, виробництво інвестиційних товарів зросло на 2,5%, і саме воно сформувало найбільший внесок в індекс промислової продукції.

Зокрема, виробництво меблів, іншої продукції, ремонт і монтаж машин і устаткування зросли на 5,5%, виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої продукції – на 0,8%, машинобудування – на 0,7%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря у вересні спостерігалось зменшення виробництва на 2,4% на тлі скорочення споживання природного газу через збільшення його вартості, що вплинуло на зменшення розподілення природного газу через місцеві (локальні) трубопроводи. Зокрема, за даними Держстату, у серпні 2021 року використання газу зменшилося на 24,6% проти серпня минулого року.

У вересні спостерігалось зменшення виробництва також харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів через низьку сировинну базу для переробки з боку сільського господарства в умовах пізнього початку збору врожаю соняшника.

Наталия Софиенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/514200.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua