NASA дало відмашку Firefly: там обіцяють спустити «Синю примару» на Місяць восени 2023 року

26 окт, 13:30

Приватна космічна компанія Firefly Aerospace вкладається у графік розробки та спорудження безпілотного посадкового модуля Blue Ghost. До вересня 2023 року, якщо графік програми NASA "Артеміда" не затримають інші підрядники, апарат доставлять на поверхню Місяця. Про це пише пресслужба Firefly.

Нещодавно закінчився етап критичного огляду конструкції мунлендера: Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) дало "добро". За цим зазвичай йде складання апарату. Firefly отримала контракт з управлінням у 2018 році.

Графік Artemis припускає, що Blue Ghost сяде на місяці в районі Моря Криз, де свого часу здійснили посадку радянські апарати "Луна-15", "Луна-23" і "Луна-24".

Мунлендер, здатний нести до 50 кг корисних навантажень, відвезе туди 10 апаратів та приладів для NASA за $93,3 млн, а також кілька комерційних вантажів.

Апаратура з першої партії дасть вченим та інженерам нові дані про місячний ґрунт (реголіт), сонячний вітер на супутнику та його магнітосферу. Також у процесі NASA та компанії перевірять функціональність певних технологій навігації та збору зразків.

За словами Макса Полякова, співзасновника та основного інвестора Firefly, Місяць "вкрай важливий для більш далеких місій людства". Компанія бачить у його освоєнні "одну зі стратегічних цілей".

Політ Blue Ghost у 2023-му буде першим із запланованої низки щорічних місій Firefly на природний супутник Землі.

Евгений Пилипенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/514182.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua