У Європі електромобілі вперше обійшли за продажами дизельні авто

22 окт, 10:00

Історично європейські автокомпанії випускали більше дизельних автомобілів, ніж в США. Однак в серпні 2021 року частка продажів електромобілів (як гібридів, так і чисто електричних) на ринку Європи зросла до 21%, вперше потіснивши дизельні автомобілі, на які припало 20% продажів. Найпопулярніші серед європейців Volkswagen ID.3 і Tesla Model 3.

Про це пише Clean Technica.

Кілька десятиліть тому, коли в Європі почали звертати увагу на транспортні викиди CO2, німецький автопром вирішив зробити ставку на дизель, який виділяє трохи менше вуглецю на кілометр, ніж бензин. Тому ринок дизельних автомобілів Старого світу набагато більший, ніж у США. Але тепер він почав скорочуватися під тиском електромобілів.

Торік аналітики з JATO Dynamics повідомляли, що продажі електрифікованих пасажирських автомобілів (гібридів і чистих EV) вперше перевищили продаж дизельних машин того ж класу.

У серпні цього року було досягнуто ще одного важливого рубежу – вперше продажі електромобілів перевищили дизель у Європі: 21% проти 20%.

Бензинові автомобілі все ще продаються в європейських країнах краще за всі інші (56% ринку), за винятком окремих регіонів – наприклад, Норвегії, де в серпні електромобілі захопили 92% ринку.

Загалом продажі автомобілів по всьому світу переживають зараз спад, в основному через кризу поставок, але на електротранспорті вона не позначилася. У серпні кількість зареєстрованих нових автомобілів знизилася на 18% порівняно з минулими роками і досягло найнижчого значення з 2014 року. Проте продажі електромобілів зросли на 61%.

Найкраще продається в Європі Volkswagen ID.3 – 7904 одиниці було продано за місяць. Tesla Model 3 відстає зовсім трохи, на 80 штук.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/513935.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua