До ресторану – з COVID-сертифікатом або ПЛР-тестом. У Львові з 1 листопада посилюють карантин

21 окт, 15:30

У Львові вводять нові карантинні обмеження – для відвідування ресторанів буде обов'язковим COVID-сертифікат або негативний ПЛР-тест. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий в ефірі 24 каналу.

За словами мера, з 1 листопада відвідувачі львівських закладів громадського харчування обов'язково повинні будуть показати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні комісії з надзвичайних ситуацій.

Раніше сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест був обов'язковим тільки для працівників закладів (для 100% персоналу). Водночас заповнюваність залів повинна бути щонайбільше 50%, допускається до чотирьох людей за столиком.

Садовий нагадав, що зараз всі школярі Львова знаходяться на канікулах. Дитячі садки в місті не закрили, але секції та гуртки теж не працюють.

На думку мера, як Львів, так і інші міста України плавно увійдуть до червоної зони, і альтернативи цьому немає. На тлі цього він закликав лікарні закуповувати кисневі станції, щоб самостійно виробляти кисень.

Садовий також виступив за подальше посилення карантинних обмежень в Україні, адже навіть вакциновані люди можуть переносити вірус.

Оксана Житнюк

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/513898.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua