Індія ввела 1 млрд доз вакцин від COVID-19

21 окт, 13:45

Сьогодні, 21 жовтня, в Індії ввели мільярдну дозу вакцин проти COVID-19. Таким чином, країна з населенням майже 1,4 млрд осіб стала другою після Китаю, де подолана ця позначка. Досягнення транслювали загальнонаціональні телеканали, пише AP.

Станом на зараз ~75% дорослого населення Індії отримали принаймні одну дозу вакцин, а 30% повністю імунізовані двома дозами.

Майже 90% вакцин надійшли з Індійського інституту сироваток (SII), який виробляє ліцензійну версію векторного біопрепарату Oxford-AstraZeneca – CoviShield. Решта – інактивована Covaxin від Bharat Biotech.

Як пише Reuters, індійський МОЗ із такого приводу оголосив про музичні та інші програми у всій країні, а також про спеціальну підсвічуванні національних пам'яток, включаючи в'язницю колоніальної епохи.

Якщо навесні в Індії через дельта-штам коронавірусу щодня реєстрували майже півмільйона випадків зараження, то вчора там підтверджено близько 14 000 нових заражень. Дослідження наявності антитіл до вірусу влітку показали, що понад 60% населення вже імунні до SARS-CoV-2.

Як висловився прем'єр країни Нарендра Моді, Індія "пише сценарій історії, і ми є свідками перемоги індійської науки, підприємництва та колективного духу".

Тим часом медики стурбовані, адже багато людей не прийшли за другою дозою до призначеного терміну, і це може відгукнутися новим спалахом хвороби: однієї дози мало для адекватного захисту.

Зараз там щодня вводять 5 млн доз: це 20% від пікового значення. Уряд хоче, щоб всі дорослі були повністю щеплені в цьому році.

У розпал нищівного весняного спалаху Індія, найважливіший постачальник вакцин у світі, заборонила їх експорт, щоб забезпечити своїх громадян, і відновила його лише на початку жовтня.

Евгений Пилипенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/513891.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua