Українці другий місяць поспіль забирають гроші з банків

23 сен, 09:15

Номінальний обсяг коштів населення в банках за серпень скоротився на 6,6 млрд — до 686,9 млрд грн.

Про це повідомляє НБУ.

У липні відбувався номінальний відтік у розмірі майже 7 млрд грн, який, втім, наполовину був зумовлений зміцненням гривні.

За серпень офіційний курс гривні до долара США не змінився, залишаючись на рівні 26,89 грн / $. Отже, відтік в повному обсязі є реальним.

На початок поточного року обсяг коштів населення в банках у гривневому еквіваленті становив 681,9 млрд грн. Таким чином, незважаючи на значне зміцнення курсу в цілому за 8 місяців (січень-серпень), спостерігається приплив заощаджень громадян в банки.

Динаміка коштів фізосіб в банках останнім часом дуже нестабільна: рекордні притоки змінюються солідними відтоками. При цьому в першому півріччі спостерігалося чергування. Так, березневий відтік змінився квітневим припливом. У травні — знову відтік, а в червні — плюс 9 млрд грн. І ось тепер відтік два місяці поспіль.

У лідерах за липневим відтоком — увесь квартет держбанків, який сумарно втратив більше 10 млрд грн заощаджень громадян. При цьому левова частка відтоку припала на ПриватБанк.

У решти банків — номінальний відтік невеликий: швидше за все, обумовлений курсовим чинником.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/512200.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua