У Києві вдвічі зменшилася кількість безробітних — центр зайнятості

14 сен, 09:45

Станом на 1 вересня на обліку в столичній службі зайнятості перебуває 12,3 тис. безробітних, що вдвічі менше, ніж торік у відповідний період.

Про це пише Укрінформ з посиланням на дані пресслужби Київського міського центру зайнятості.

«Кількість безробітних в столиці України продовжує зменшуватися. Станом на 1 вересня 2021 року на обліку в Київській міській службі зайнятості перебувало 12,3 тис. безробітних – у 2,1 раза менше, ніж на відповідну дату торік, коли на обліку було 25,2 тис. осіб. 10,8 тисячі з них отримували допомогу по безробіттю (рік тому – 22,3 тисячі)», – йдеться у повідомленні.

За видами економічної діяльності найбільше громадян працевлаштувались у сферах:

оптово-роздрібної торгівлі – 25%;
переробної промисловості, фінансової та страхової діяльності, професійної, наукової та технічної діяльності, державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування – по 8%;
інформації та телекомунікацій – 7%;
адміністративного та допоміжного обслуговування – 6%.

За даними Держстату, столиця за рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років з показником 61,4% випереджає решту регіонів держави (в середньому по Україні рівень зайнятості становить 55%), а за рівнем безробіття населення у віці 15-70 років, визначеним за методологією МОП, з показником 7,6% займає друге місце (в середньому по Україні – 10,5%).

На 1 вересня 2021 року роботодавці поінформували КМЦЗ про наявність майже 10,4 тис. вакансій.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях збільшився з 8,6 тис. грн торік до 10,2 тис. грн нині.

Станом на 1 вересня цього року на одне вільне робоче місце претендувала 1 особа.

Найбільш затребувані у роботодавців – водії автотранспортних засобів, сестри медичні, поліцейські (інспектори) патрульної служби, слюсарі-сантехніки, продавці продовольчих товарів, вантажники, кухарі, працівники закладу ресторанного господарства, двірники, вантажники, охоронники. Також затребувані робітники з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями. Серед безробітних службовців та керівників на одну вакансію претендують 11 безробітних.

Водночас найбільший дефіцит вакансій – для менеджерів, бухгалтерів, економістів, адміністраторів, інженерів та юрисконсультів.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/511657.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua