25-35 грн за годину: киянам можуть запровадити плату за паркування біля власного будинку

30 июл, 09:45

У Києві можуть запровадити плату за паркування біля житлових будинків. Паркування біля свого будинку буде обходитися киянам в 25−35 гривень за годину.

Про це заявив начальник інспекції з паркування КМДА Дмитро Рахматуллін, повідомляє Dtp.kiev.ua.

За словами Рахматулліна, столична влада планує брати з водіїв гроші за використання прибудинкової території.

Такі заходи Рахматуллін назвав «абсолютно обґрунтованими», оскільки, за його словами, «ніде немає розрахунків, що людина повинна паркуватися під своїм житлом». За словами Рахматулліна, земля біля більшості будинків належить місту, хоча люди і платять за обслуговування прибудинкової території.

«Звичка скрізь паркуватися безкоштовно залишилася, хоча всі ми знаємо, що нічого безкоштовного не існує і кожен квадратний метр столичної землі коштує шалених грошей. Тим більше що сьогодні в більшості таких дворів особливо в центральній частині міста паркуються не лише мешканці, а й працівники сусідніх офісів», — говорить Рахматуллін.

У КМДА планують, що платна парковка з’явиться в тих житлових дворах, чия прибудинкова територія належить місту. Мешканці будуть про це сповіщені і протягом виділеного періоду зможуть вирішити питання з оформленням землі або ж погодитися на розробку платних паркувальних місць.

Скільки буде коштувати парковка:

безкоштовно можна буде залишити машину тільки вночі і на вихідні;
у будні парковка в центрі міста — в 35 грн/год;
у будні парковка в прицентровій зоні – 25 грн/год;
у будні парковка в спальних районах — 5 грн/год.

Інформацію про плани запровадити в Києві платні парковки біля будинків підтвердив радник заступника голови КМДА, голова Ради з урбаністики Віталій Селик, повідомляє «Апостроф».

За словами Селика, влада обґрунтувала таке рішення браком паркувальних місць, а також тим, що «швидкі» і пожежники не можуть проїхати «запарковані» квартали.

За словами Селика, оплата прибудинкової території не дає мешканцям права на безкоштовну парковку.

«Те, що вони платять 200−300 гривень за обслуговування прибудинкової території, вони платять виключно за прибирання біля свого будинку», — каже Селик.

«Ті паркомісця, які є в старих кварталах міста, я нагадаю, були розраховані для так званої гостьової парковки», — зазначає Селик.

Раніше влада розраховувала, що у більшості жителів міста буде своє паркувальне місце або гараж.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/508900.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua