Продаж валюти населенням з початку року перевищив $2 мільярди — Данилишин

29 июл, 10:00

Чистий продаж іноземної валюти населенням з початку року перевищив 2 млрд доларів США та виступав вагомим чинником збалансування попиту та пропозиції валюти на ринку.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова Ради Національного банку Богдан Данилишин.

“Чистий продаж іноземної валюти населенням (у готівковій та безготівковій формі) з початку року перевищив 2 млрд доларів США (у тому числі, з початку липня – майже 400 млн доларів США) та виступав вагомим чинником збалансування попиту та пропозиції іноземної валюти на ринку”, – написав Данилишин.

При цьому він зазначив, що на міжбанківському валютному ринку упродовж тижня попит на іноземну валюту з боку клієнтів банків переважав пропозицію, проте ситуація на ринку залишалася збалансованою з огляду на активні операції банків з власною валютною позицією.

Купівля Національним банком іноземної валюти (загальним обсягом 32 млн дол. США) у дні, коли спостерігалося переважання пропозиції над попитом, дозволило збільшити міжнародні резерви НБУ до 28,5 млрд дол. США. З урахуванням дорозміщення Міністерством фінансів ОЗДП обсяг міжнародних резервів НБУ перевищить 29 млрд дол. США.

“Збільшення пропозиції іноземної валюти у понеділок обумовило зміцнення обмінного курсу гривні до рівня нижче 27 гривень за 1 долар США. Інтервенція НБУ з купівлі іноземної валюти становила 20 млн доларів США (з початку липня +72 млн, з початку року +876 млн доларів США)”, – зауважив Данилишин.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/508833.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua