За підтримки ЄБРР та ЄС почала працювати інноваційна платформа обміну знаннями та досвідом для державних службовців Reformers Hub

14 апр, 15:34

12 квітня програма «Українська архітектура реформ 2.0» (URA 2.0), що впроваджується ЄБРР у партнерстві з Європейським Союзом, офіційно запустила платформу обміну знаннями і досвідом для державних службовців та експертів державного сектору України – Reformers Hub.

Відкрили онлайн-презентацію платформи Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Вiце-прем'єр-міністр України - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Заступниця Генерального Директора Директорату  Європейської Комісії з питань политики сусідства та переговорів щодо розширення Катаріна Матернова та Керуючий директор Східної Європи і Кавказу Європейського банку реконструкції та розвитку Маттео Патроне.

«Дякую нашим міжнародним партнерам за допомогу у таких починаннях. Ініціатива Reformers Hub є саме тим майданчиком, який сприятиме професійному розвитку, обміну досвідом з нашими міжнародними партнерами та впровадженню інновацій. Це можливість для нарощування знань та практичних навичок для всіх, хто працює на державній службі» -  зазначив Денис Шмигаль, Прем'єр-мiнiстр України.

Представники Уряду підкреслили, що ініціатива Reformers Hub відповідає потребам державної служби та курсу на комплексну цифровізацію державного управління. Завдяки Reformers Hub державні службовці, експерти Офісу реформ Кабміну та команд підтримки реформ міністерств та інших центральних органів виконавчої влади зможуть системно обмінюватися власними напрацюваннями та шукати спільні рішення поточних проблем у сфері державного управління.

«Запуск Reformers Hub у рамках спільної програми ЄС та ЄБРР «Українська архітектура реформ 2.0» є свідченням нашого міцного партнерства з Україною; і я дуже радий, що це партнерство продовжувало поглиблюватися протягом багатьох років. З часу першої інвестиції ЄБРР в Україну у 1992 році сукупні інвестиції Банку сягнули майже 15 мільярдів євро, лише за останні 2 роки ми інвестували 2 мільярди євро. Ці цифри багато говорять про нашу прихильність до України та про покращення бізнес-клімату, що робить ці інвестиції можливими. ЄБРР залишається найбільшим іноземним інвестором у країні. Ми маємо амбітні плани на 2021 рік. Наші майбутні інвестиціі, звичайно, будуть залежати від прогресу реформ, що просуваються вперед» - сказав Маттео Патроне, Керуючий директор Схiдної Європи та Кавказу, ЄБРР

«Державні службовці є основою державного управління.  Саме вони надають державні послуги громадянам та бізнесу. Вони є людським обличчям держави - тому їхній професійний розвиток є важливим для стійких позитивних змін. ЄС вже тривалий час підтримує реформу державного управління в Україні, надавши понад 160 мільйонів євро з 2014 року. Сьогодні ми пишаємось підтримкою Reformers Hub, він стане чудовим інструментом для сприяння обміну знаннями та встановленню контактів між державними службовцями, активізації їхнього кар’єрного розвитку та прискорення реформ» -  зазначила Катаріна Матернова, Заступниця Генерального Директора Директорату  Європейської Комісії з питань политики сусідства та переговорів щодо розширення

Анна Кожем’яченко, керівниця програми «Українська архітектура реформ 2.0», та Андреа Гарайова, менеджерка Reformers Hub, окреслили п’ять стовпів цієї ініціативи - можливості професійного розвитку з урахуванням потреб державного сектору, інновації в урядовій лабораторії, що надають простір для творчого вирішення проблем та обміну досвідом, дискусіі з лідерами думок з різних галузей «Future of Government», банк знань, що збирає ідеї реформ та впровадження політики, та спільнота експертів державного сектору, відданих впровадженню позитивних змін у державному управлінні.

Сер Майкл Барбер – керівник відділу впровадження реформ в уряді Тоні Блера, автор книги «Як керувати урядом на користь громадян і для спокою платників податків» виступив з промовою з нагоди запуску Reformers Hub та відповів на питання учасників заходу. Сер Майкл поділився власним досвідом участі у процесах трансформації урядів різних країн світу і наголосив на важливості результатів для досягнення успіху в реформах.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/502588.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua