Лещенко прокоментував рішення Кабміну щодо скасування ліквідації органів Держгеокадастру

08 апр, 15:08

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко наголосив, що курс уряду на оптимізацію системи органів Держгеокадастру залишається незмінним і що всі плани щодо реформи земельного відомства будуть успішно втілені в життя до кінця року. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає прес-служба відомства.

За словами міністра, відтермінування деяких із запланованих заходів – тактичне рішення, яке обумовлене затримкою із прийняттям надзвичайно важливого для земельних відносин проекту закону № 2194, який, серед інших революційних для регулювання земельних відносин нововведень, передбачає реальну децентралізацію у земельній сфері, а також радикальну дерегуляцію та скорочення функцій Держгеокадастру.

«Неочікувана для нас невдача під час розгляду проекту в другому читанні на початку грудня минулого року, «законодавчий спам» представників опозиції, що на тривалий час заблокував роботу парламенту (до проекту було подано три з половиною тисячі поправок!), а потім – і локдаун змушують вносити корективи у графік трансформування Держгеокадастру у сучасне, компактне та ефективне сервісне відомство», - зауважив Р. Лещенко.

Він додав, що гнучкість у тактичних питаннях аж ніяк не означає зміну стратегії.

«І сьогодні, як ніколи, я впевнений, що всі плани щодо реформи земельного відомства будуть успішно втілені в життя до кінця року», - резюмував Р. Лещенко.

Нагадаємо, 5 квітня з ініціативи Мінагрополітики КМУ прийняв постанову № 301 «Питання функціонування територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії і кадастру», якою відмінив рішення про ліквідацію як юридичних осіб публічного права територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, а також дещо відтерміноване (до 1 січня 2022 року) істотне скорочення граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів Держгеокадастру.

Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/502206.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua