Укроборонпром та Київська школа економіки започатковують освітню програму в державному секторі оборони

24 фев, 14:48

23 лютого генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв та президент Київської школи економіки Тимофій Милованов підписали меморандум про співпрацю, яким започатковують Школу інноваторів оборонної промисловості.

Освітня програма розрахована передусім на керівників підприємств Концерну, а також на представників Міноборони, апарату РНБО та інших спецслужб, які працюють в секторі національної безпеки та оборони України.

“Ми почали думати про нові освітні проєкти ще в грудні минулого року, коли стало зрозуміло, що сучасна наукова школа не готує до викликів, з якими світ зіштовхнувся сьогодні, як-от гібридних воєн. Разом з Київською школою економіки ми започатковуємо освітню програму, щоб виховати майбутніх Антонових, Сікорських та Ілонів Масків, які стануть драйверами трансформації оборонно-промислового комплексу”, – підкреслив вагу освітніх проєктів для Концерну генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

“Це велика для нас честь бути долученими до формування майбутнього та історії України. Ми інвестуємо у цей проєкт свій час та кошти, він не є для нас прибутковим. Ми вважаємо, що це питання національного розвитку, національної безпеки та творення державності. Лідер має думати поза стандартами мислення, він має бачити проблему по-новому, критично оцінювати її і створювати нові рішення. На цих компетенціях будується успіх оборонно-промислової галузі України. А цьому, на жаль, майже ніхто не вчить в Україні, а ми готові”, – відзначає президент Київської школи економіки Тимофій Милованов.

Завдання, які покладаються на Школу інноваторів, – сформувати сучасні погляди у топ-менеджменту державного сектору оборони на економіку, війну, фінанси, корпоративне управління та управлінські компетенції. У підсумку це допоможе підприємствам Укроборонпрому виготовляти конкурентоспроможні зразки озброєння та військової техніки, збільшити частку Концерну в державному оборонному замовленні, а також суттєво розширити ринки для експорту продукції.

Лекції у Школі інноваторів читатимуть, зокрема, два українські екс-міністри – Тимофій Милованов та Андрій Загороднюк, торговий представник України Тарас Качка, громадські діячі, мислителі Євген Глібовицький та Валерій Пекар, директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко.

“Ми усвідомлюємо, що на сьогодні середній вік інженерів-конструкторів на підприємствах Укроборонпрому сягає 50-65 років. Саме тому нам потрібно готувати нову генерацію лідерів, здатних думати про те, як перемагати у війнах майбутнього, якою має бути зброя майбутнього, яким має бути інноватор в оборонно-промисловому комплексі”, – підсумував Юрій Гусєв.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/499552.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua