США і Канада домовилися про координацію підходів для конкуренції з Китаєм

24 фев, 17:00

США і Канада будуть координувати свої дії, щоб краще конкурувати з Китаєм і протистояти загрозам своїм інтересам і цінностям. Про це заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден за підсумками минулої віртуальної зустрічі з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, передає УНН.

Цитата

За словами Байдена, він обговорив з Трюдо “питання, що викликають занепокоєння” на американському континенті й у світі. “Це включає координацію наших підходів, щоб краще конкурувати з Китаєм і краще захищати наші цінності і інтереси”, — сказав він.

Деталі

Президент США також висловив підтримку Канаді в питанні звільнення затриманих в Китаї канадців Майкла Ковріга та Майкла Спейвора.

Що передувало

Правоохоронні органи КНР затримали колишнього дипломата Майкла Ковріга і підприємця Майкла Спевора в грудні 2018 року. Їх звинуватили в крадіжці інформації, що представляє важливість для національних інтересів Пекіна. Це сталося на тлі скандалу з фінансовим директором китайської компанії Huawei Мен Ваньчжоу, яку раніше затримали Ванкувері. Її звинуватили в спробі обійти американські санкції проти Ірану. Вашингтон наполіг на тому, щоб Оттава екстрадувала її в США.

Раніше Байден говорив, що найбільшим конкурентом США є Китай. Також він заявляв, що в світлі зростаючих “стратегічних викликів” з боку Китаю і Росії Сполучені Штати повинні оновити пріоритети в обороні.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/499534.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua