Бразилія буде виготовляти власну вакцину від COVID-19

23 фев, 17:00

Бразилія почне виробляти вакцину проти COVID-19 у першій половині 2021 року. Про це пише УНН з посиланням на Xinhua.

Деталі

За домовленістю про передачу технологій з британською фармацевтичною компанією AstraZeneca Фонд Освальдо Круза зможе розпочати виготовлення вакцини в Бразилії у квітні. Про це заявив Марко Ауреліо Крігер, віце-президент з виробництва та інновацій у галузі охорони здоров’я Фонду.

Він підкреслив важливість для Бразилії виробництва власної вакцини проти COVID-19 для зменшення залежності від інших виробників на тлі високого світового попиту на вакцини.

Цитата

“Це завжди було нашою метою. Застосовуючи технологію виробництва по максимуму, ми сподіваємось досягти 100-відсоткового національного виробництва в першій половині цього року. Якби ми сьогодні хотіли придбати більше вакцин, ми б не змогли. Час подумати про стратегічне виробництво деяких продуктів, оскільки ми спостерігали глобальну конкуренцію протягом усієї пандемії”, — сказав Крігер.

За повідомленням Крігера, у вівторок Бразилія повинна отримати більше 2 мільйонів доз вакцини AstraZeneca.

Додатково

Вакцина AstraZeneca та вакцина CoronaVac, розроблені китайською фармацевтичною компанією Sinovac, є двома вакцинами, що застосовуються в країні. 18 січня в Бразилії стартувала загальнонаціональна програма імунізації від COVID-19, в рамках якої після отримання дозволу на екстрене використання вакцини від китайської компанії Sinovac Biotech були розподілені дози вакцини, хоча темпи вакцинації будуть залежати від затримок з її імпортом.

За даними Worldometers, у Бразилії за весь час пандемії зафіксували 10 197 531 випадків коронавірусу, 247 276 осіб померли, 9 139 215 бразильців одужали.

Златослава Максимук

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/499467.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua