ДТЕК оснащує електромережу столиці сучасними пристроями для підвищення надійності електропостачання клієнтів

22 фев, 15:09

У 2021 році фахівці ДТЕК Київські електромережі змонтують на семи лініях електропередачі Осокорків, Бортничів та Русанівських садів спеціальні пристрої, які допоможуть автоматизувати частину повітряних ліній середнього рівня напруги. Це – реклоузери, які здатні самостійно відновлювати живлення мережі, що тимчасово вийшла з ладу. Завдяки їх встановленню фахівці енергокомпанії підвищать якість та надійність електропостачання для 5000 приватних будинків та підприємств.

«ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості. Тож ми постійно працюємо над вдосконаленням сервісу, якості та надійності наших послуг. Ми оснащуємо реклоузерами лінії електропередачі задля того, щоб під час аварій знизити тривалість відключень до декількох секунд. А отже наші клієнти менше часу перебуватимуть без світла. На встановлення реклоузерів компанія спрямує майже 4,5 мільйона гривень», – зазначив виконувач обов’язків генерального директора ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

Як зазначив керівник енергокомпаії, переважна більшість (до 80% випадків) пошкоджень на повітряних лініях є наслідком тимчасового сплітання проводів та торкання гілок дерев під час сильних поривів вітру, влучення блискавки тощо. Якщо лінії не обладнані реклоузерами, то подібне втручання спричиняє автоматичне її знеструмлення. В результаті клієнти можуть певний час перебувати без світла, очікуючи поки ремонтні бригади перевірять та повторно під’єднають лінію до мережі.

У Києві протяжність повітряних ліній 10 кВ становить 64 кілометри і в основному вони збудовані в приватному секторі. Осокорки, Бортничі та Русанівські сади – саме ті райони, де найбільша протяжність повітряних ліній і в яких найчастіше відбуваються аварійні відключення через погодні умови.

Після встановлення реклоузерів, під час пошкоджень подібного характеру, відбуватиметься автоматичне включення лінії упродовж декількох секунд без втручання фахівців ДТЕК Київські електромережі. В разі ж, якщо реклоузеру не вдасться самостійно відновити електропостачання, що свідчитиме про серйозність аварії, пристрій надсилатиме сигнал диспетчеру, а той, в свою чергу, інформуватиме фахівців компанії про необхідність виконання протиаварійних робіт.

Реалізація проєкту на Осокорках, Бортничах та Русанівських садах дозволить поліпшити стабільність електропостачання приблизно для 5000 об’єктів (приватні будинки, підприємства, насосні станції водоканалу).

Як повідомлялося раніше, у 2021 році столична енергокомпанія інвестує в електроінфраструктуру Києва понад 645 мільйонів гривень. За ці кошти ДТЕК Київські електромережі проведе реконструкцію трьох великих підстанцій 110 кВ та реалізує 64 проєкти, що підвищать надійність електропостачання столиці та оперативність ліквідації аварійних ситуацій.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/499403.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua