У МОЗ повідомили, яку кількість українців зможе провакцинувати одна бригада медиків за місяць

19 фев, 16:30

Граничний показник пацієнтів, які можуть бути провакциновані однією мобільною бригадою медиків, становить 1 320 осіб на місяць. Про це під час брифінгу повідомила перший заступник міністра охорони здоров’я Ірина Садов‘як, передає кореспондент УНН.

Деталі

Садов'як повідомила, що урядом була ухвалена постанова, яка зокрема, запроваджує новий пакет медичних послуг, а саме вакцинацію населення від COVID-19.

"Який саме тариф буде для команд, які працюють і будуть вакцинувати наше населення. Його глобальна ставка буде становити 8 247 грн, це медична команда, і тариф за медичну послугу з вакцинації, тобто, 25 грн за перше введення щеплення і 60 грн за повторне введення щеплення. Зазначена вартість медичних послуг розраховується щомісячно для однієї медичної команди, яка готова провести вакцинацію, у межах граничного показника кількості пацієнтів, які складають 1 320 осіб на місяць", - повідомила заступник міністра.

Нагадаємо, очікується, що вже невдовзі в Україну прибуде перша партія вакцин від коронавірусу для проведення першого етапу вакцинації, під час якого щеплення отримають 367 тисяч населення.

Для проведення вакцинації будуть створені мобільні бригади. Усього буде сформовано 572 мобільні бригади з імунізації.

Склад мобільної бригади з імунізації:

1 лікар
1 резервний лікар
2 медичні сестри
1 резервна медична сестра
1 водій

Ситуація з вакцинацією від COVID-19 в Україні

Україна, де ще не стартувала вакцинація, уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника - Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують у МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші - а це трохи менше мільярда гривень - у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

Такі заяви лунають на тлі оприлюднених результатів досліджень щодо ефективності цієї вакцини у 50,38% у Бразилії, яка також домовилася про цю вакцину і вже почала масово щеплювати людей 18 січня. Вакцину також вже почали застосовувати у Туреччині та Індонезії - з 13-14 січня.

Угода України з Sinovac проводиться через компанію-посередника в Україні “Лекхім”, яку вибрав сам виробник. Раніше агентство Reuters з посиланням на лист імпортера повідомило, що "Лекхім" просив українську владу про дозвіл відкласти перші поставки вакцин до квітня, посилаючись на затримки з отриманням експортної ліцензії від уряду Китаю і пізніше ухвалення українським парламентом спеціального закону про реєстрацію вакцин.

Тим часом міністр охорони здоров'я Маским Степанов раніше заявляв, що у лютому Україна повинна отримати 700 тисяч доз китайської вакцини Sinovac.

Він також оголосив 5 лютого, що Україна отримала підтвердження на поставку 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca і Novavax.

Водночас Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX. Україна може отримати 16 мільйонів доз вакцини від COVID-19 за ініціативою COVAX. Очікується, що безплатно.

На сьогодні відомо, що в Україну повинні поставити 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX. Окрім того очікується, що в межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Наразі на реєстрації в Україні перебувають вакцини проти COVID-19 від Pfizer/BioNTech, Oxford/AstraZeneca та Sinovac.

Старт вакцинації в Україні очікується до кінця поточного тижня - по 21 лютого.

У ніч на 19 лютого міністр охорони здоров’я Максим Степанов вилетів на переговори щодо вакцин до Інституту сироватки Індії, відправку першої партії він має проконтролювати на місці.

Варто відзначити, Національне антикорупційне бюро повідомило, що в лютому почало розслідування щодо закупівлі вакцин від COVID-19.

Анна Прокопчук

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/499226.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua