ЄС недоотримала 10 млн доз вакцин Pfizer

18 фев, 17:30

Фармацевтична компанія Pfizer Inc досі не поставила до Європейського Союзу близько 10 мільйонів доз вакцин проти COVID-19, які повинні були надійти у грудні. Як заявили представники ЄС, це третина від поставок, яких очікували від американського виробника ліків, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Цього тижня компанія Pfizer доставила до ЄС 4,8 мільйона доз вакцини COVID-19, яку вона розробила разом із німецьким партнером BioNTech, а 10 мільйонів доз згідно плану так і не надійшло.

Такий дефіцит став ще одним ударом для ЄС, адже раніше поставки вакцин AstraZeneca та Moderna також затримали.

Один із чиновників заявив, що близько 5 мільйонів доз вакцин Pfizer буде доставлено наступного тижня та в перший тиждень березня.

Pfizer відмовився від коментарів, заявивши, що графіки його поставок є конфіденційними. ЄС має два контракти з Pfizer на поставку 600 мільйонів доз вакцин.

Нагадаємо

Вакцинація від коронавірусу COVID-19 в Україні, яка планувалася 15 лютого, не розпочалася вчасно, оскільки затрималася поставка в країну першої партії вакцин Pfizer.

Президент Всеукраїнської ради захисту прав пацієнтів Віктор Сердюк, заявив, що у питаннях з затримкою вакцинування від COVID-19 в Україні всі забули про те, що відповідальний у цьому питанні — головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров’я запустило інформаційний портал з питань вакцинації проти COVID-19 в Україні.

Уже три вакцини проти COVID-19 почали процес реєстрації в Україні - Sinovac Biotech, Oxford/AstraZeneca та Pfizer/BioNTech. Фахівці Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я обіцяють надати висновки і перевірити реєстраційні документи у найкоротший термін.

Златослава Максимук

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/499185.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua