Зеленський не вважає Китай геополітичною загрозою для України

01 фев, 18:00

Президент Володимир Зеленський заявив, що не вважає Китай серйозною геополітичною загрозою для України. Про це він сказав в інтерв’ю виданню Axios, яке виходить на американському телеканалі HBO, пише УНН.

Цитата

Відповідаючи на питання ведучого про ситуацію, що в Вашингтоні є консенсус щодо того, що Китай — геополітична загроза № 1, Зеленський сказав: “Я не можу з цим погодитися, тому що в Україні ми цього не відчуваємо”.

“Це дійсно свого роду „холодна війна“ між Китаєм і США”, — сказав він. “Ми знаємо, що американський бізнес представлений в Україні, але в той же час, це правда, що китайський бізнес теж представлений”.

“Я вважаю, що незалежно від нації, національності, якщо люди, якщо бізнес, якщо певна країна, відноситься до вас з повагою, повагою до вашого народу і кордонів, вони можуть бути присутніми у вашій країні”, — заключив Зеленський.

Нагадаємо

29 січня Зеленський ввів в дію рішення РНБО про нові санкції проти китайських інвесторів “Мотор Січ”.

Перед тим, 28 січня, Президент України також запровадив санкційні заходи до китайської компанії Skyrizon, яка теж є інвестором “Мотор Січі”.

Також під санкції потрапили такі компанії — Hong Kong Skyrizon Holdings Limited (Гонконг, КНР), Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd (Пекін, КНР), Beijing Xinwei Technogoly group (Пекін, Китай).

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/498104.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua