Нападники повинні сидіти: Зеленський відреагував на побиття українського підлітка в Парижі

25 янв, 17:00

Президент України Володимир Зеленський закликав знайти та покарати винних у побитті 14-річного українця Юрія в столиці Франції 15 січня. Про це Глава держави заявив у своєму Telegram-каналі, інформує УНН.

Цитата:

“Знайти й покарати нападників. Це навіть не просто наша вимога, це питання цивілізованості. У будь-якій країні такий напад заслуговує на жорстку реакцію держави. Посольство України у Франції залучене до цієї ситуації. Українська держава зробить усе, щоб Юрій та його родина отримали необхідну допомогу, а розслідування – необхідні стимули. Вже маємо жорстку реакцію міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена та мера Парижа Анн Ідальго. Нападники абсолютно точно повинні опинитися у в’язниці”, - заявив Зеленський.

Деталі

Президент нагадав, що інцидент стався ще 15 січня. "У Парижі жорстоко побили нашого хлопця – українця, підлітка. Хто це зробив? Судячи з відео, такі ж підлітки або трохи старші. Десять на одного. У них була арматура, холодна зброя. І в них була мета – вбивати, калічити, нівечити”, - наголосив Зеленський.

Він відзначив, що хлопець досі у важкому стані з численними травмами, досі лікарі стараються бути дуже обережними у своїх прогнозах. Але є підстави сподіватися, що він одужає.

Що передувало

15 січня в одному з центральних районів столиці Франції побитий 14-річний підліток з України.

У п'ятницю, 22 січня, з'явилася інформація, що Юрія планують вивести з коми.

Жахливе побиття українського юнака Юрія у Парижі зчинило значний резонанс. Заклик підтримати хлопця та його родину підтримали члени уряду, ключові французькі політики, громадські діячі та знаменитості, зокрема, міністр внутрішніх справ Жерар Дарманен, міністерка рівності та розмаїття Елізабет Морено, мер Парижа Анн Ідальго.

Подія з побиттям українського хлопця не залишилася і без уваги світових зірок. Відреагували футболіст Антуан Грізманн, актор Омар Сі та багато інших.

"Нестерпні кадри. Сил тобі, Юрію, одужуй", – так у Twitter прокоментував подію чемпіон світу з футболу, нападник іспанської “Барселони” Антуан Грізманн.

Віталій Журак

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/497653.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua