Дотягтись до конкурентів: Україна хоче «стрибок» у кредитному рейтингу до 2024 року

22 янв, 16:30

План Національної економічної стратегії - 2030 передбачає підвищення міжнародними агенціями кредитних рейтингів України. Передбачається, що до 2024 року рейтинги зростуть на декілька пунктів - з нинішнього "В" до "ВВ+". Про це розповів міністр економіки Ігор Петрашко під час публічного обговорення проекту, передає кореспондент УНН.

"На цей час кредитний рейтинг України, згідно з S&P, становить B, що значно нижчий, ніж у країн-конкурентів за капітал... (Мета - ред.) покращити позицію в міжнародних рейтингах S&P та Fitch рейтингів рівня "BB" до кінця 2022 року та до "BB+" у 2024 році", - сказав Петрашко.

Деталі

Міністр каже, що запропонований пріоритет в Національній економічній стратегії - 2030 - покращити позицію України і в міжнародному рейтингу OECD (Country risk) з нинішньої шостої групи до п'ятірки в найближчий рік та надалі до четвертої групи ризикованості.

Суверенні кредитні рейтинги вказують на кредитоспроможність країни та впливають на вартість капіталу, додав він.

Згідно з методологією S&P, рейтингова шкала виглядає так (у бік зростання): B; В+; ВВ-; ВВ; BB+.

Варто нагадати

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s у 2020 році підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов’язаннями в іноземній і національній валюті на рівні “B”, і рейтинги за національною шкалою “uaA”, прогноз за якими є стабільним.

7 жовтня 2014 року уряд України та ОЕСР (OECD) уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо поглиблення співробітництва, який описував основні засади співпраці між ОЕСР та Україною, її цілі та можливі напрямки поглиблення. Дію Меморандуму про взаєморозуміння щодо поглиблення співробітництва продовжено до 2025 року.

Організація економічного співробітництва та розвитку - міжнародна організація, що об'єднує 35 країни світу, більшість з яких є країнами з високим доходом громадян і розглядаються як розвинені.

Анна Мурашко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/497499.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua