Меркель очікує «нової глави» у відносинах зі США

21 янв, 17:30

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що очікує нової глави німецько-американської дружби і співпраці при новому президентові США Джо Байдені. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Канцлер Німеччини Ангела Меркель у середу, 20 січня, привітала 46-го президента США, демократа Джозефа Байдена і віце-президента Камалу Харріс зі вступом на посаду. Інавгурація є "справжнім святом американської демократії", процитував Меркель офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт. За його словами, канцлер з нетерпінням чекає "нової глави німецько-американської дружби і співпраці", - повідомили у ЗМІ.

Сказано, що відносини Берліна і Вашингтона за часів попередника Байдена, республіканця Дональда Трампа, погіршилися.

Також наголошується, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр раніше також передав Байдену і Харріс свої найкращі побажання і висловив надію на швидку зустріч у ФРН з новим лідером Сполучених Штатів.

"В інавгураційній промові новий глава Білого дому пообіцяв бути президентом для всіх американців, примирити розколоте суспільство і подолати політичні розбіжності, а також виправити відносини з союзниками США", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, президент США Джо Байден через кілька годин після інавгурації підписав 17 указів, і низку документів, які скасовують кілька указів свого попередника - Дональда Трампа.

Обраний президент США Джо Байден на церемонії інавгурації прийняв присягу 20 січня, офіційно вступивши на посаду глави держави. Пізніше Байден прибув у Білий дім.

Дар'я Панченко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/497446.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua