У Китаї повідомили, що заразність мутованих штамів коронавірусу посилилася на 10-70%

13 янв, 18:00

Попередні дослідження нових штамів коронавірусу, які з’явилися в результаті мутацій, свідчать про те, що їхня заразність збільшилася на 10-70%. Про це в середу на прес-конференції заявив заступник голови Китайського центру з контролю і профілактиці захворювань Фен Цзицзянь, пише УНН.

“Останні попередні дослідження мутацій коронавірусу свідчать про те, що їхня заразність зросла. Показник вторинної осередковості (SAR, частота нових випадків зараження серед осіб, які контактували з первинними хворими) збільшився, зростання склало від 10 до 70%. Кількість випадків захворюваності в сім’ях значно зросла”, — вказав він.

“Такі штами превалюють в Європі, особливо у Великій Британії. У цих державах епідеміологічна ситуація відносно важка”, — сказав експерт.

У той же час він зазначив, що поки немає свідоцтв того, що нові штами характеризуються більш високою смертністю серед хворих. “До теперішнього часу ми поки не володіємо свідоцтвами того, що вірулентність нових штамів зросла, іншими словами, що серйозність перебігу хвороби посилилася”, — розповів Фен Цзицзянь.

“Ми також не побачили змін в антигенних властивостях. Тобто ситуацій, коли у людей, у яких були вироблені антитіла в результаті зараження або вакцинації, був загублений захист від них (нових штамів), ми також не змогли зафіксувати”, — підкреслив фахівець.

Варто зазначити, що за статистикою ВООЗ — у Китаї 97 933 випадки хвороби, 4 801 людина загинула.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/496933.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua