Мінсоцполітики: субсидію в Україні отримують понад 3 млн домогосподарств

13 янв, 09:15

В Україні субсидію отримують понад 3,1 млн домогосподарств, середній її розмір складає близько 1,6 тис. грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства соціальної політики України.

"Наразі в Україні житлову субсидію отримує понад 3,1 млн домогосподарств, при цьому середній розмір нарахувань їм за місяць становить близько 1633 грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що урядом у грудні 2020 року було прийнято кілька рішень щодо спрощення порядку надання житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема надано право отримувати субсидію:

▪️ домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
▪️ особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
▪️ при встановленні права осіб на отримання житлової субсидії урахування перевищення граничної величини відбуватиметься не за показниками опалюваної площі житлового приміщення, а його загальної площі, ‒ це дасть змогу автоматизувати процес отримання даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, оскільки в базах даних державних органів влади немає інформації про розміри опалюваної площі приміщень;
▪️ розширено перелік каналів інформаційної взаємодії між АТ "Ощадбанк" та одержувачами пільг і житлових субсидій шляхом використання месенджерів.

"Ще одним рішенням Уряду було врегульовано питання призначення житлових субсидій у частині спрощення оформлення субсидії для осіб, які отримують допомогу по частковому безробіттю у зв’язку із запровадженням карантину. Крім цього, майже 1,8 млн сімей користується пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг і мають знижку від 25 до 100% залежно від категорії пільговика", - резюмували у Мінсоці.

Нагадаємо, як повідомили у комітеті ВР з питань податкової та митної політики, в Україні ні розмір, ні перелік осіб, які отримують субсидії - не скорочуються. Відбувається певна економія через збільшення мінімальної зарплати.

Антоніна Карташева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/496878.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua