МОН: 902 вчителі пройшли сертифікацію, вони отримають 20% надбавки до зарплати

04 дек, 15:00

Як повідомив під час брифінгу 3 грудня т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, на участь у сертифікації подали заявки 1711 вчителів.

За даними МОН, сертифікація передбачає:

оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації шляхом їх незалежного тестування;
самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності;
експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їхньої роботи.

Шкарлет зазначив, що у першому етапі взяли участь 1552 педагоги. За результатами тестування до участі в наступному етапі допустили 1045 вчителів.

Після цього Державна служба якості освіти вивчила анкети самооцінювання і допустила до третього етапу 1040 вчителів.

Він додав, що строки проведення третього етапу – вивчення практичного досвіду роботи змінили через карантин і пандемію COVID-19 та дистанційно проводили 1132 експерти. Воно передбачало оцінювання 10 професійних компетентностей, які розкривалися через 25 показників.

Основними методами збирання інформації були:

анкетування директора та заступника директора школи, а також керівника методичного об’єднання, до якого входить учасник сертифікації;
інтерв’ю з учасником сертифікації за орієнтовним переліком питань;
аналіз і розв’язування учасником сертифікації педагогічних ситуацій (кейс-завдання). Вчителі могли з ними ознайомитися завчасно.

"Педагоги, які успішно пройшли сертифікацію, отримають 20% надбавку до заробітної плати. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховується також як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання", – повідомив Шкарлет.

Яна Жмурко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/494610.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua