Зміни починаються з тебе: що треба знати про громадську активність

24 окт, 13:05

Зміни починаються з тебе: що треба знати про громадську активність

«Життя погане, влада погана, нічого не робить, в цій країні ніяких перспектив». На жаль, такі думки часто озвучують молоді люди. І дуже прикро, що у свої 18 чи 20 вони розчаровані і шукають можливості виїхати за кордон.

Однак насправді зміни починаються з нас. І сьогодні є безліч варіантів, які допомагають реалізувати свій потенціал, розкрити свої таланти. Один з них - громадська активність. Це реальний спосіб долучитися до різних процесів урядування, реформ в країні та відчути себе корисним громаді. Крім того, це  можливість взяти участь у нових проектах, семінарах, навчанні. Можливо, саме цей досвід та вміння згодяться в житті. Адже недарма кажуть, що під лежачий камінь вода не тече.

В чому переваги громадської активності

• Час, проведений з користю. Громадські ініціативи, проекти - чудово альтернатива «зависанню» в соцмережах,  серіалам та комп`ютерним іграм.

• Нові можливості. Можна назвати безліч прикладів, що молоді люди знайшли цікаву роботу, отримали можливість стажування чи практики саме завдяки участі у громадській організації.

• Однодумці. Дуже важливо знайти людей, з якими ти можеш бути справжнім. І дуже часто саме в громадських організаціях часто зароджується міцна дружба.

• Самооцінка. Як проказує досвід, громадська активність - можливість для самовираження, реалізації своїх кращих рис характеру. А ще це додатковий бонус для самооцінки.

Що треба знати про Програму «Долучайся»

Залучення громадян до громадських ініціатив на місцевому рівні - одне з ключових завдань Програми «Долучайся!». Особливу увагу вона приділяє  підвищенню рівня громадянської освіти. Керівники проекту підтримують ініціативи різних щодо  покращення громадянської освіти для різних вікових груп. Зокрема, Програма передбачає розробку начального плану з громадянської освіти. Розроблені заходи розраховані і на учнів, і на їх батьків. Їх головна мета - зміна власного ставлення до участі у громадському житті.  Також програма передбачає грантову та технічну допомогу різним громадським організаціям.

Програма «Долучайся!»  відкриває нові можливості для тих, хто хоче змін.  Так, якщо ви хочете долучитися до боротьби з корупцією не на словах, хочете зробити свій внесок у реалізацію антикорупційної реформи, ви маєте шанс долучитися до Програми. Заходьте на сайт ««Engage», дізнавайтеся деталі.

Ставайте частиною великої команди, яка готова до активної праці для громади!


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/492236.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua