На вулицях Києва рекордна кількість велосипедистів за сім років. У шоломі кожен четвертий

23 окт, 14:15

Активісти U-Cycle наголошують, що дані підрахунків не показують абсолютну кількість велосипедистів у Києві, а свідчать про динаміку.

У Києві за рік удвічі зросла кількість велосипедистів.

Такі висновки, представлені громадською організаціює U-Cycle.

Як рахували?

Дослідження проводили в середу, 9 вересня, та в суботу, 19 вересня 2020 року, на двадцяти двох перехрестях у Києві. У порівнянні з 2019 роком у будній день кількість велосипедистів зросла у 2,5 раза, а у вихідний – майже вдвічі.

У будній день в столиці нарахували 4 569 велосипедистів, у вихідний – 3 675.

Восени 2019 року ці цифри були 1 798 та 1 943 відповідно.

Серед велосипедистів у будній день на вулицях було 14% жінок, у вихідний – 18%. Цієї осені частка жінок від загальної кількості велосипедистів зросла на 6%.

Проте частка велосипедистів у шоломах у будній день зменшилась на 10% у порівнянні з минулим роком і становила 25%. У вихідний у шоломах було лише 28% велосипедистів.

В організації U-Cycle кажуть, що це рекорд за останні сім років в осінній сезон.

Водночас активісти наголошують, що дані підрахунків не показують абсолютну кількість велосипедистів у Києві, а свідчать про динаміку.

Що стосується кількості велокур’єрів – їхня частка зросла на 35-48%, якщо порівнювати з минулою осінню.

Що стосується користувачів електросамокатів, моноколіс та сеґвеїв – їх 1152 (22% жінок та 88% чоловіків) у будній день та 665 (29% жінок та 71% чоловіків) – у вихідний.

Найпопулярніші напрямки серед велосипедистів: Північний міст, Пішохідний міст, міст Патона, перехрестя вулиць Драйзера та Бальзака, а також Європейська площа у вихідний. Найменше велосипедистів проїжджало площею Слави та на перетині вулиць Кирилівська та Юрківська.

Катерина Амеліна

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/492149.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua