У Зеленського прогнозують, що падіння ВВП України не перевищуватиме 4,8%

20 окт, 17:30

Рівень падіння українського валового внутрішнього продукту (ВВП) у поточному році не перевищуватиме 4,8%. З такою оцінкою в ефірі програми "Свобода слова" виступила заступниця голови Офісу президента Юлія Ковалів, передає УНН.

“Ми оцінюємо, що падіння ВВП буде не більш ніж 4,8%. І це є значно кращий показник у порівнянні з тим, який ще на початку року в період невизначеності спостерігали ми в Україні. Насправді, якщо подивитися глобально на економіку, то єврозона за перше півріччя впала в середньому на 11,2%. Тобто загалом цьогоріч світова економіка падає”, — сказала заступниця керівника ОПУ.

Оцінку Міжнародного валютного фонду Ковалів назвала "песимістичною". Нагадаємо, МВФ прогнозує скорочення українського ВВП на 7,2%.

За словами Ковалів, останні три місяці свідчать, що економіка поволі відновлюється.

Нагадаємо, згідно з останніми даними МОЗ в Україні зафіксовано 303 638 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 5 673 — летальні.

Респіраторну хворобу COVID-19, інфікування якою викликає коронавірус SARS-CoV-2, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у 188 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/491960.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua