Bloomberg: Лондон може змінити спірний законопроект про внутрішній ринок заради угоди з ЄС

19 окт, 18:00

Уряд Великобританії готовий переглянути спірні положення обговорюваного законопроекту про внутрішній ринок, щоб вивести з глухого кута переговори з Євросоюзом і укласти з ним торговельну угоду. Про це повідомило в неділю ввечері агентство Bloomberg, посилаючись на джерела, знайомі з ситуацією, передає УНН.

За їхніми словами, прем’єр-міністр Борис Джонсон і його кабінет можуть використовувати білль, що порушує умови угоди про Brexit, що викликав різкий протест Брюсселя, в якості аргументу на переговорах з ЄС. Наступного тижня законопроект, затверджений в третьому читанні Палатою громад британського парламенту, почне розглядати Палата лордів, у якої є право внести в документ поправки і повернути на розгляд депутатів нижньої палати. Після цього від позиції Консервативної партії Джонсона, яка спочатку і внесла законопроект на розгляд парламенту, буде залежати те, в якому вигляді буде затверджений підсумковий закон і чи залишаться в ньому положення, неприйнятні для Євросоюзу.

У понеділок канцлер герцогства Ланкастерського Майкл Гоув повинен обговорити ситуацію навколо законопроекту з заступником голови Єврокомісії Марошем Шефчовичем. У наступні дні можуть також відновитися переговори Лондона і Брюсселя з питання про укладення торговельної угоди, які в ЄС вважають за необхідне активізувати в найближчі два тижні. Джонсон ж в п’ятницю заявив, що не бачить сенсу продовжувати їх, якщо Євросоюз не погодиться “фундаментально змінити свою переговорну позицію”, від чого в Брюсселі відмовляються.

Раніше ЄС пригрозив Великобританії наслідками через законопроєкт, який порушує угоду про Brexit.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/491888.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua