Австралія засудила вихід Росії із переговорів по MH17

16 окт, 17:00

Міністр закордонних справ Австралії Меріс Пейн заявила, що уряд Австралії глибоко розчарований рішенням Росії відмовитись від тристоронніх переговорів із Нідерландами щодо її ролі у збитті літака MH17 над Донбасом у липні 2014 року. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ Австралії.

"З самого початку підхід Австралії у тісній співпраці з Нідерландами базувався на бажанні конструктивно залучитися до досягнення результатів переговорів. Ми закликаємо Росію негайно повернутися до переговорів", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що Австралія продовжує дотримуватися правди, справедливості та відповідальності за 298 жертв MH17 та їхніх близьких.

Раніше МЗС РФ оголосило про припинення тристоронніх консультацій з Нідерландами і Австралією, зазначивши, що вони нібито "не мають сенсу через недружні кроки нідерландської сторони", яка, "не чекаючи навіть проміжних підсумків консультацій, подала скаргу на Росію в ЄСПЛ".

Згодом Нідерланди висловили жаль, що Росія прийняла рішення вийти з тристоронніх консультацій по малайзійському Boeing. Пізніше Україна в ООН також відреагувала на відмову Росії від консультацій щодо MH17.

Як повідомляв УНН, понад шість років тому — 17 липня 2014 року — на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17, загинуло 298 людей.

У 2018 році Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейсу MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-ій бригаді з міста Курська у Російській Федерації. У червні 2019 року слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи MH17.

Процес у справі MH17 в окружному суді Гааги розпочався 9 березня. Судовий процес стосується перших чотирьох обвинувачених у збитті літака рейсу MH17. Суд у вересні оголосив низку рішень по запитах захисту одного з обвинувачених — Олега Пулатова та взяв перерву до листопада, щоб захист міг подати всі клопотання.

Анна Мурашко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/491726.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua