Україна продовжує підтримувати територіальну цілісність Азербайджану - Кулеба

30 сен, 18:00

Україна продовжує підтримувати територіальну цілісність Азербайджану у ситуації з конфліктом у Нагірному Карабаху. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Одним з наріжних каменів української зовнішньої політики є підтримка територіальної цілісності держави. Ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само як і Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах і цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним", - наголосив Кулеба.

За його словами, наразі на Кавказі головне - не розпалювати додатково дуже високі емоції. Потрібно працювати над зниженням емоцій та кровопролиття.

"Ми продовжуємо відстежувати ці події, ведемо перемовини з нашими партнерами, для того, щоб мати скоординовану позицію. Я мав телефонну розмову з міністром закордонних справ Азербайджану. Наша позиція дуже чітка: війна - це завжди горе, жертви, руйнування, і ми щиро жалкуємо з приводу того, що на Кавказі відбуваються ці події. Нинішня ситуація яскраво свідчить, що так звані "заморожені" конфлікти, насправді, ніякі не заморожені. У будь-який момент вони можуть вибухнути – це осередки нестабільності в Європі. Міжнародне співтовариство має відповідним чином ставитися до врегулювання…цих конфліктів", - розповів Кулеба.

Як повідомлялося, міністерство закордонних справ України глибоко занепокоєне у зв’язку із загостренням конфлікту між Вірменією та Азербайджаном у районі Нагірного Карабаху і закликає сторони повернутися до діалогу.

Нагадаємо, посольство України в Азербайджанській Республіці закликає українських громадян утриматись від поїздок до регіонів, що знаходяться у безпосередній близькості до зони бойових дій.

Так, ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном сталася 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в загостренні ситуації на лінії зіткнення у Нагірному Карабаху. Є заяви про жертви, зокрема, серед мирного населення.

Анна Мурашко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/490742.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua