В США напередодні президентських виборів ввели санкції проти Куби

24 сен, 17:30

Напередодні президентських виборів в США Сполучені Штати оголосили про нові санкції проти Куби, спрямованих на подальше обмеження джерел доходів уряду в Гавані. Про це пише “Голос Америки”, передає УНН.

Відповідно до нового режиму санкцій, американцям буде заборонено проживати в приміщеннях, що належать кубинському уряду, імпортувати гаванські сигари та спиртні напої. Зазначається, що таку заяву президент США Дональд Трамп зробив на заході в Білому домі, присвяченому річниці операції в затоці Кочинос та відзначення 40-х роковин операції “Маріель” з перевезення 120 тисяч кубинців в Майамі.

Адміністрація Дональда Трампа посилила обмеження, які були ослаблені його попередником Бараком Обамою. Обмеження на поїздки на Кубу були введені в червні 2019 року. Трамп заявив, що обмеження вводяться для надання більшого тиску на комуністичний уряд Куби через підтримку, яку воно надає режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

США заборонили поїздки на Кубу з метою отримання освіти, що було однією з декількох десятків дозволених категорій для осіб, що в’їжджають в країну, і одним з найпопулярніших видів туризму американців на Кубу.

Президент Куби Мігель Діас-Канель, в своєму виступі на сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, охарактеризував адміністрацію Трампа як “морально корумпований режим”.

Останні санкції США проти Куби були введені у зв’язку з тим, що Дональд Трамп і його суперник, кандидат від Демократичної партії Джо Байден беруть участь у напруженій передвиборній гонці у Флориді. У 2016 році Трамп виграв в цьому штаті з невеликою перевагою в 1,2%. Радники Трампа вважають, що Флорида — штат, в якому жорстка позиція проти Куби буде добре сприйнята численної кубинсько-американської діаспорою.

Крім того, Міністерство транспорту США заборонило приватні чартерні авіарейси на Кубу, щоб зробити більший економічний тиск на кубинський уряд.

Сполучені Штати зробили аналогічні дії проти Куби в минулому році. Міністрество транспорту в травні обмежило кількість чартерних рейсів на Кубу до 3600. У жовтні минулого року США також призупинили регулярні рейси на Кубу, крім рейсів до столиці країни — Гавану.

Як повідомляв УНН, Трамп в односторонньому порядку відновив санкції ООН щодо Ірану.

Наталія Затуливітер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/490365.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua