МОЗ пропонує, щоб тариф на надання екстреної медичної допомоги складав 412 грн – Степанов

16 сен, 17:00

Міністерство охорони здоров'я пропонує на наступний рік закласти тариф на надання екстреної медичної допомоги у розмірі 412 грн, що наразі складає 164 грн. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Наразі (тариф на надання екстреної медичної допомоги – ред.) - це 164 грн. На наступний рік ми запропонували, щоб цей тариф складав 412 грн – це у два з половиною рази вище. Яким чином ми підходили до цих розрахунків? Серйозною, великою складовою є заробітна плата. Ми порахували заробітну плату - та, яка повинна бути, адже ми зараз бачимо велику проблему у кадровому забезпеченні у деяких областях. Люди просто звільняються з цієї роботи – це стосується і фельдшерів, і лікарських бригад", - розповів Степанов.

За його словами, заробітна плата лікаря (по розрахунках МОЗ) повинна складати близько 21-22 тисяч гривень, заробітна плата водія швидкої допомоги повинна складати не менше 12 тисяч грн.

"Це те, що ми закладаємо у бюджеті. Те, що подаємо - як це ми бачимо. Окрім того, у ці кошти враховано весь перелік лікарських засобів, щоб не було такого, що приїжджає швидка, а у них немає чогось елементарного для того, аби надати медичну допомогу, особливо у критичних випадках. Тому ми врахували всі без виключення складові", - сказав Степанов.

Степанов наголосив, що коли МОЗ говорить про підвищення тарифу на надання екстреної медичної допомоги, то повинні бути відповідні індикатори якості.

"Перше – це час доїзду, якщо сьогодні по країні…тільки у 31% випадку, тобто 31% доїжджає повністю у термінах, які встановлені у державі, то на наступний рік (вже в індикаторі якості) - ми закладаємо, щоб це вже було не менше 60%, у 2022 році - ми вже закладаємо 75%, і на 2023 рік - не менше 85%", - розповів Степанов.

Нагадаємо, у липні співробітникам екстреної меддопомоги виплатили понад 72 млн грн надбавок.

Анна Мурашко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/489851.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua