В НБУ ухвалили Основні засади грошово-кредитної політики на 2021 рік

11 сен, 09:15

Національний банк України ухвалив Основні засади грошово-кредитної політики на 2021 рік та середньострокову перспективу. Про це під час брифінгу сказав голова Національного банку Кирило Шевченко, передає кореспондент УНН.

“Хочу повідомити, що сьогодні, на засіданні 10 вересня, Рада Національного банку ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2021 рік та середньострокову перспективу. Робота над документом тривала останні 2 місяці. До неї були залучені фахівці Національного банку, Ради Національного банку”, — сказав Кирило Шевченко.

Він зазначив, що вони обмінювались думками і дискутували, і знайшли порозуміння по усіх ключових питаннях.

“Як наслідок, ми отримали більш зрілий, більш практичний документ, що дає відповіді як розвивати економіку в умовах світової кризи. Зупинись на головному. Основні засади на 2021 рік передбачають продовження політики інфляційного таргетування. Наша середньострокова ціль з інфляції залишається незмінною — 5%. Також ми не відмовляємося від режиму гнучкого курсоутворення, зберігаємо курс на валютну лібералізацію і уникаємо будь-яких норм, форм фіскального домінування над монетарною політикою”, — додав Кирило Шевченко.

За його словами, також НБУ спрямовує свою діяльність на забезпечення цінової та фінансової стабільності і підтримки стійкого економічного зростання.

“Що нового є у документі. Головне, що привертає увагу, це більший фокус на питаннях економічного розвитку, зокрема активізація кредитування і здешевлення ресурсів для бізнесу. У цьому контексті зачіпається широке коло питань: зниження кредитних ризиків банків, розвиток небанківського фінансового ринку, розбудова фондового ринку, тощо. Тут дійсно є над чим працювати. Загалом вважаю, що основні засади грошово-кредитної політики на 2021 рік — це сигнал бізнесу, експертної спільноти, громадянам, про послідовність політики Національного банку України. Низька та стабільна інфляція залишається нашим пріоритетом. Водночас НБУ ставить перед собою амбітне завдання не тільки підтримувати помірні темпи зростання цін, але й пожвавити кредитування, сприяти здешевленню і при розподілі фінансових ресурсів на користь реального сектору економіки”, — сказав голова НБУ.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив план пріоритетних дій уряду на 2020 рік.

Дар'я Панченко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/489513.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua