У ЄС відреагували на протести в Білорусі

10 авг, 16:30

Європейський Союз закликав владу Білорусі дотримуватися основних прав людини. Про це написав у Twitter голова Євроради Шарль Мішель, реагуючи на протести, які відбулися після виборів в країні, передає УНН.

“Насильство проти протестувальників — це не відповідь. Свобода слова, свобода зібрань, основні права людини повинні дотримуватися”, - написав Мішель.

Нагадаємо, масові протести в Білорусі почалися увечері неділі, після оголошення результатів національного екзит-полу, згідно якому переміг чинний президент країни Олександр Лукашенко. Так, увечері в столиці країни, Мінську, почалися зіткнення протестувальників з ОМОНом (АМАПом). Головні вулиці були перекриті. Очевидці повідомляли про використання правоохоронцями світлошумових гранат, гумових куль та водометів для розгону протестувальників. Відомо про поранених і затриманих.

Зранку 10 серпня у Білорусі було порушено кримінальні справи за фактами масових заворушень і насильства щодо міліції. Також повідомляється, що під час акцій протесту загинула одна людина.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/487600.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua