У МЗС підтвердили проведення саміту Україна-ЄС 1 жовтня

10 июл, 17:00

Саміт Україна-ЄС має відбутись 1 жовтня. Під час заходу Україна має намір підписати угоду про спільний авіаційний простір. Про це під час онлайн-дискусії у п’ятницю сказала директор Департаменту ЄС і НАТО МЗС України Марина Михайленко, передає кореспондент УНН.

"Ви знаєте, що під час німецького головування відбудеться саміт Україна-ЄС, він вже підтверджений на 1 жовтня. І ми дуже хотіли б нарешті в рамках цього саміту підписати угоду про спільний авіаційний простір", - сказала Михайленко.

Вона нагадала, що у 2013 році виникло проблемне питання стосовно аеропорту Гібралтар, і Україна дуже сподівається, що зараз це питання все ж таки буде вирішено і узгоджено формулювання між Єврокомісією та Іспанією, прийнятне для всіх сторін.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час відеоконференції за участю Комісара ЄС з питань сусідства і розширення Олівера Варгеї та шести міністрів закордонних справ східних партнерів ЄС обговорив, зокрема, і укладення Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/485845.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua