Сер Сума Чакрабарті йде з посади Президента ЄБРР після другого та останнього терміну

03 июл, 15:37

Він зазначає, що ЄБРР став незамінним.

Європейський банк реконструкції та розвитку став незамінним банком розвитку, зазначає сер Сума Чакрабарті, який залишає посаду Президента. Він йде з Банку сьогодні після завершення другого терміну на цій посаді – це максимальний строк, що дозволяється правилами ЄБРР.

Сер Сума, який є громадянином Великої Британії, переміг на двох конкурсах на цю посаду поспіль – у 2012 та 2016 роках – що трапилося вперше в історії ЄБРР. Він прийшов у Банк із завданням модернізувати його, і зосередженість на досягненні цієї мети дозволила ЄБРР досягти рекордних рівнів впливу на процес переходу та інвестицій в його регіонах, а також більшої фінансової стабільності.

Одним з помітних досягнень під час його президентства стала реалізація ініціативи “Перехід до “зеленої” економіки” – майже половину інвестицій Банку минулого року було зроблено саме в “зелену” економіку, і ще багато амбітних цілей поставлено на майбутнє. Кількість членів ЄБРР та країн, в яких Банк здійснює інвестиції, також значно зросла за останні вісім років.

Сер Сума зазначає, що залишає Банк у доброму стані, і що ЄБРР відіграє надзвичайно важливу роль в реалізації глобального порядку денного розвитку: “На мій погляд, ЄБРР є незамінним банком розвитку. Зовнішній порядок денний змінився. Ми перейшли до Цілей сталого розвитку. Ми знаємо, що цих цілей неможливо досягти без приватного фінансування та роботи у приватному секторі. Саме цим займається ЄБРР. Ми стимулюємо активність приватного сектору на наших ринках, що розвиваються. Отже, із зміною порядку денного те, наша діяльність стала цінною, як ніколи раніше. Я пишаюся тим, як ЄБРР вдалося відповісти на цей виклик”.

Сер Сума продовжить займатися питаннями міжнародного розвитку та “зеленої” економіки і після звільнення з Банку обійме декілька посад на громадських засадах. З цієї осені сер Сума буде призначений Головою Попечительської ради Інституту міжнародного розвитку, що є провідним британським мозковим центром у сфері міжнародного розвитку. Інші його ролі включатимуть у себе посаду Глобального уповноваженого Мережі нової кліматичної економіки, члена Мережі лідерства з чистого розвитку та члена Європейської Комісії ВООЗ з систем охорони здоров’я та соціальних систем для економічного та соціального розвитку. Сер Сума планує писати, читати лекції та працювати з новим поколінням лідерів у галузі міжнародного розвитку і державної служби, якій він себе присв’ятив. Згодом він також консультуватиме ряд урядів країн з ринками, що розвиваються, а також організації державного сектору з питань стратегії, імплементації, комунікації, лідерського потенціалу та спроможності.

Починаючи з 3 липня обов’язки Президента ЄБРР тимчасово виконуватиме Перший Віце-президент ЄБРР Юрген Рігтерінк, який працює в Банку з 2018 року і керує його діяльністю в сферах банкингу та підтримки реформ. Постійного наступника сера Суми планується обрати на Щорічних зборах Банку, які перенесено з 13-14 травня на 7-8 жовтня 2020 року через вплив коронавірусної кризи.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/485430.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua