Споживання електроенергії в Україні стабільне – Укренерго

23 июн, 18:00

За останній тиждень (15-21 червня) рівень споживання електроенергії в енергосистемі України, в порівнянні з попереднім тижнем, практично не змінився - як у вихідні, так і у робочі дні. Про це повідомляє "Укренерго", передає УНН.

Середньодобове споживання електроенергії у робочі дні зменшилося лише на 0,4%. Однак це все ж на 6,6% менше, ніж в аналогічному періоді 2019 року, інформує відомство.

Також там констатують, що в Україні досі спостерігається профіцит виробництва електроенергії.

"Протягом останнього тижня середньодобові обсяги нерозпроданої кінцевому споживачу електроенергії в середньому становили близько 56 млн кВт·год. Ці обсяги були реалізовані на балансуючому ринку тим його учасникам (виробникам), які відповідно до правил ринку подавали заявки на розвантаження (тобто, погоджувалися перепродати своїм покупцям/споживачам чужу електроенергію, замість того, щоб виробляти свою)", - зазначають в "Укренерго".

Найбільшим виробником електроенергії в Україні залишаються атомні електротанції (АЕС).

"Середньодобова генерація на АЕС не змінилася у порівнянні з показником минулого тижня та становила 167,7 млн кВт-год. Сумарне навантаження АЕС зберігалося на позначці близько 7 ГВт. Також за увесь час в резерві знаходилося три атомних енергоблоки, ще на трьох тривали ремонти, в роботі знаходилося 9 атомних енергоблоків. Обмеження потужності АЕС диспетчерським центром не було", - розповіли в "Укренерго".

ТЕЦ виробили 8%, ТЕС - 32%, СЕС+ВЕС - 7%, ГЕС+ГАЕС – 7%.

Ірина Макаренко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/484821.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua