МОЗ: лікарням перерахували гроші на зарплату залученим у боротьбу з COVID-19 медикам

05 июн, 16:30

На рахунки лікарень перерахували кошти для виплати 300% зарплати медикам, які працюють з хворими на COVID-19. Про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“Заробітні плати за березень були виплачені в повному обсязі. Це було 300%. Заробітні плати, починаючи з 1 квітня і травень, і далі, для медичних працівників, які працюють безпосередньо з хворими на COVID-19, вони вже сплачуються через Національну службу здоров’я України. Ще раз хочу сказати, що в нас було запроваджено чотири пакети - це і екстрена медична допомога, це два пакети з надання стаціонарної медичної допомоги, мобільні бригади”, - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що мобільні бригади - це ті фахівці, які безпосередньо виїжджають до хворого додому, у тому числі - роблять тестування.

“По всіх цих пакетах заключені відповідні договори і перераховані кошти на рахунки, відповідно, лікарень, які вже сплачують цю підвищену заробітну плату тим медичним працівникам, які беруть участь в лікування хворих на COVID-19. При цьому, в постанові уряду, яка це регламентує - чітко прописано, куди саме спрямовуються ці кошти - це на виплату 300% заробітної плати та на процес лікування хворих на COVID-19”, - додав Максим Степанов.

Нагадаємо, НСЗУ уклало договори з усіма лікарнями щодо доплат медикам.

Дар'я Панченко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/483774.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua