Францію очікує падіння ВВП на 20% у другому кварталі - дослідження

28 май, 18:00

Падіння французької економіки у другому кварталі у порівнянні з попереднім трьохмісячним періодом може скласти приблизно 20%, що пов'язано із зниженням ділової активності, викликаної запровадженням жорстких карантинних обмежень в країні. Про це йдеться у доповіді Національного інституту статистики і економічних досліджень Франції (INSEE), передає УНН з посиланням на DW.

Зараз французька економіка працює приблизно на 80% від свого докризового рівня.

Індекс споживчої довіри у Франції у травні продовжив зниження - домогосподарства демонструють помітний песимізм щодо економічної ситуації. З іншого боку, експерти зазначили, що індекс ділової довіри трохи збільшився - до 59 пунктів - після того, як у квітні він впав до рекордних 53 пунктів, що є найнижчим показником з того часу, як національний статистичний інститут Франції почав розраховувати індекс в 1980 році.

"Індикатори майбутньої активності перестали падати, але заяви влади про перспективи економіки країни залишаються похмурими", - наголосили у INSEE.

Рецесію в економіці Франції зафіксували після отриманих даних за перший квартал 2020 року, коли ВВП країни впав на 5,8 відсотка. Це був найгірший показник за квартал з часу початку його розрахунку у 1949 році.

22 квітня міжнародне рейтингове агентство Fitch спрогнозувало у 2020 році рецесію "безпрецедентної глибини" у світовій економіці за період після Другої світової війни на тлі обмежень, запроваджених державами по всьому світу з метою стримування поширення COVID-19. Світовий ВВП, за прогнозами Fitch, скоротиться на 3,9 відсотка у 2020 році, ішлось у квітневій доповіді Global Economic Outlook. При цьому економіка Єврозони знизиться на 7 відсотків, США - на 5,6 відсотка, Великобританії - на 6,3 відсотка, спрогнозували експерти агентства.

Нагадаємо, Європейське статистичне відомство зафіксувало падіння економіки Єврозони у першому кварталі 2020 року на 3,8 відсотка.

Денис Масліков

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/483303.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua